Miss Gorilla - historie, które łączą ludzi i zmieniają rzeczywistość

Na Pewno Robisz To Źle! Sam Się Zdziwisz, Że Na To Nie Wpadłeś.

1 maja 2017
przez Miss Gorilla Team   |   9,7 tys. wyświetleń
Na Pewno Robisz To Źle! Sam Się Zdziwisz, Że Na To Nie Wpadłeś.

Ludzie mają dar do komplikowania sobie najprostrzych czynności, przez co często tracą czas. Dzięki tym metodom, Twoje codzienne obowiązki będziesz wykonywał sprawniej i szybciej. Jesteś ciekawy, o co chodzi?

#1 Ratowanie przypalonych ciastek

Zdarzyło Wam się kiedyś przypalić ciasteczka dla gości? Na pewno w pośpiechu staraliście się odciąć nożem zwęgloną część, ale często próba ta kończyła się fiaskiem. Wystarczy, wziąć tartkę o drobnych oczkach i delikatnie pocierając o nią ciastkiem, usunąć spaloną część. Nikt się nawet nie zorientuje, że coś poszło nie tak!

#2 Jak rozwiązać problem "gumowych" płatków lub chipsów?

Zostawiłeś kiedyś chrupiące przekąski na kilka godzin bez przykrycia i później stwierdziłeś, że są miękkie? Wcale nie musisz ich wyrzucać! Po prostu włóż je do gorącego piekarnika na 5-10 minut i ciesz się chrupiącymi płatkami!

#3 Czyszczenie patelni

Nalej do przypalonego garnka lub patelni niewielką ilość octu i zalej wrzątkiem. Pozostaw na kilka godzin, a później bez najmniejszego problemu usuniesz przywarty brud. Zaoszczędzisz czas i siły!

#4 Przechowywanie bananów

Kiedy kupisz całą kiść bananów, pamiętaj, aby je rozdzielić i owinąć ich "ogonki" w plastikową folię, a następnie włóż je do lodówki. Na pewno nie dojrzeją zbyt szybko.

#5 Czyszczenie grzybów

Grzybów nie powinno się myć bezpośrednio po zebraniu. Najlepiej wyczyścić je wilgotnym ręcznikiem i pędzelkiem, ponieważ pomoże to zachować ich aromat.

#6 Wiórki czekoladowe

Do zrobienia czekoladowych dekoracji idealnie nadaje się obieraczka do warzyw.

#7 Słodycze na ciepło

Czy słyszeliście o tym, że mikrofalówka idealnie nadaje się do podgrzewania czekoladowych ciast i deserów? Dzięki temu smakują jeszcze lepiej!

#8 Korzystanie z miksera

Zwykle ubijając jajka mikserem musimy liczyć się z tym, że część kuchni zostanie nimi opryskana. Na szczęście wystarczy zabezpieczyć górę miksera papierowym talerzem, a nasza kuchnia pozostanie czysta!

#9 Krojenie cebuli bez łez

Myślisz, że to niemożliwe? Wystarczy, że skropisz ją sokiem z cytryny przed krojeniem, a drażniący aromat nie będzie się wydzielał.

#10 Dodawanie sera do hamburgerów

Aby zrobić prawdziwego cheeseburgera poczekaj, aż mięso będzie gotowe, a później przykryj je kawałkiem sera. Pokrop go kilkoma kroplami wody i przykryj patelnię. Ser stopnieje po kilku sekundach.

#11 Przechowywanie sałaty

Sałatę bardzo ciężko jest przechowywać w lodówce, bo jej liście szybko wysuszają się. Jest jednak na to sposób. Włóż ją do plastikowego pojemnika i przełóż jej liście papierowymi serwetkami. Sałata długo będzie świeża i chrupiąca.

#12 Otwieranie chipsów

Po co brudzić miskę przesypując do niej chipsy, jak możesz zrobić jednorazową miskę z opakowania? Wystarczy wyciąć okrągłą dziurę w paczce i gotowe!

#13 Co zrobić z pozostałościami produktu na dnie słoiczka?

Zapewne nie raz próbowaliście wyciągnąć ze słoika resztkę waszego ulubionego kremu czekoladowego lub dżemu, żeby nic się nie zmarnowało. Następnym razem po prostu dodajcie do niego mleko i ulubione płatki. W ten sposób, nie zmarnuje się ani gram!

#14 Otwieranie kokosa

Nagrzej piekarnik do 400° C. W tym czasie przekłuj dziurkę w skorupie kokosowej i wylej znajdujące się w niej mleczko. Następnie włóż owoc na 15 minut do piekarnika. Po tym czasie skorupka pęknie sama.

#15 Picie napojów z puszki

Badania pokazują, że większość napojów w puszkach ma na opakowaniu wiele bakterii i zarazków. Zadbaj o swoje zdrowie i pij napoje przez słomkę.

#16 Używanie pasty do zębów

Pasta do zębów w nadmiernych ilościach szkodzi zębom. Jednorazowa porcja pasty powinna być w wielkości ziarnka grochu.

#17 Porcjowanie lodów

Męczy Cię dzielenie lodów z kubeczka łyżką na wszystkich domowników? Jeżeli zamierzacie zjeść cały kubek na raz, wystarczy, że przekroisz opakowanie ostrym nożem na odpowiednią ilość kawałków. Nie tylko wygląda to estetyczniej, ale łatwiej odmierzyć właściwą ilość porcji.

#18 Otwieranie pistacji

Pistacje są bardzo smaczną przekąską, ale trudno otworzyć ich skorupkę. Tu świetnie sprawdzi się połowa łupinki pistacji. Wystarczy włożyć ją w otwór i spróbować ją obrócić, a łupinka sama pęknie.

Który ze sposobów podoba Ci się najbardziej?




Komentarze. Dołącz do dyskusji.