Miss Gorilla - historie, które łączą ludzi i zmieniają rzeczywistość

Podglądasz Znajomych Na Facebooku? Ta Nowa Funkcja Ci Się Nie Spodoba!

19 lipca 2017
przez Miss Gorilla Team   |   6,7 tys. wyświetleń
Podglądasz Znajomych Na Facebooku? Ta Nowa Funkcja Ci Się Nie Spodoba!

Czy ta funkcja sprawi, że przestaniemy śledzić profile znajomych w obawie, że się zorientują? Czasami przecież nie chcemy, aby ktoś wiedział, że go podglądamy...

Dla wielu osób przeglądanie profili swoich znajomych jest czymś zupełnie naturalnym. Być może czekamy na jakieś zdjęcia, które mają się u nich pojawić, albo dawno ich nie widzieliśmy i chcemy sobie przypomnieć, jak wyglądają. Oczywiście nic w tym złego. Problem pojawia się, jeżeli często odwiedzamy profile osób, które z różnych względów nie powinny się o tym dowiedzieć, a już niedługo będą mogły!

Niebezpieczna funkcja

Facebook wprowadza nową funkcję o nazwie "Hello". Jest to przycisk, który będzie umieszczony w dość wyeksponowanym miejscu, tuż obok przycisku "Wiadomość". Jej zadanie jest banalne, ma nas wirtualnie przywitać z osobą, której profil właśnie przeglądamy. Niestety tu bardzo łatwo o wpadkę. Jego umieszczenie sprawia, że wiele osób, u których pojawiła się ta funkcja, przypadkowo z niej skorzystało. Tym samym wydało się, że śledzą profil danej osoby.

Możesz to cofnąć, jeżeli zdążysz...

Pocieszający jest fakt, że w przypadku kliknięcia w "Hello", możemy szybko "odkliknąć" ikonkę i dana osoba nie dostanie powiadomienia. Jest jednak jeden warunek - musi być niezalogowana. W innym wypadku, natychmiast dowie się o kliknięciu w przycisk.

Póki co funkcja ta jest w fazie testowej i ma do niej dostęp niewielu użytkowników. Wszystko wskazuje jednak na to, że już niedługo zostanie wprowadzona u wszystkich. Dlatego uważajcie, czyje profile przeglądacie! ;)

Udostępnij i ostrzeż znajomych!




Komentarze. Rozpocznij dyskusję.

Polub Miss Gorilla. Obserwuj nas na Facebooku.